Het team

Dale Tan

De eigenaar van Sport & Fitness Instituut Dale Tan heeft een achtergrond in fitness, karate, muay thai en muay boran. Dale is geboren in Indonesië en is op 11-jarige leeftijd naar Nederland verhuisd. In Nederland ging hij in Amsterdam wonen waar hij karate is gaan trainen bij Leo van de Bogaard. Deze heeft hem later doorgestuurd naar de bekende sensei Salvatore Tringali. Inmiddels heeft Dale al zo’n 20 jaar de 3e dan en beschikt hij over alle diploma’s om karatelessen te verzorgen.

Dale Tan, Patrick Mundt karate
Dale Tan en Patrick Mundt

In de periode dat hij veel karate trainde kwam hij ook in contact met een net opkomende vechtsport, het kickboksen en thaiboksen. De hardheid en effectiviteit van de stijl trok hem aan en hij is gaan trainen bij Luciën Carbin in de Amsterdamse Bijlmer. Nog steeds werken de twee veel samen om thaiboksen te promoten.

Rond 1995 kwam Dale in contact met het authentieke thaiboksen – muay thai – en de oude stijl muay boran. Na vele reizen naar Thailand heeft hij zich hierin gespecialiseerd en is zijn manier van trainen Thais georiënteerd. Vanwege zijn kennis op het gebied van muay thai en muay boran is Dale tevens voorzitter van de Dutch Muay Boran Foundation. In deze sportbond is hij ook verantwoordelijk voor het opleiden van nieuwe leraren en scheidsrechters. Behalve vechtsportleraar is Dale ook rijkserkend Fitnessleraar A en aerobics trainer en begeleidt hij sporters in de fitnessruimte.

Matthijs van der Zanden

KaratedemoBaarlo9nov08-5

Matthijs was in 1986 een van de eerste leden van Sport Instituut Dale Tan en nu – zo’n 25 jaar later – is hij nog steeds verbonden aan de sportschool. Als 14-jarige begon hij met het volgen van karatelessen van Dale Tan en inmiddels heeft hij zich ontwikkeld tot groot kenner van budosporten. Matthijs heeft in het Yugen Budo kobudo de hoogst haalbare titel: Mokuroku sensei. Verder heeft hij een 2e dan in Wado-ryu karate, een 2e dan in Katori Shinto ryu kenjutsu (Japans zwaardvechten) en een 1e dan Muso Shinden ryu iaido (Japans zwaardtrekken).

In onze sportschool geeft Matthijs karatelessen aan volwassenen. Buiten onze sportschool geeft hij ook les in kobudo.

Eloy Weterings

Eloy is 3e dan Aikido en geeft sinds 2005 les bij Sport Instituut Dale Tan in Venlo. Eloy leeft en ademt aikido en traint zelf onder leiding van Wilko Vriesman, die hij vaak assisteert bij seminars en stages. Hij is tevens lid van de Dutch Aikikai Foundation, de organisatie waarbij aikidoscholen in Nederland zijn aangesloten.

Aikido in Venlo door Eloy Weterings
Eloy Weterings (links)

Patrick Mundt

Patrick is net als Matthijs ooit begonnen als leerling in onze sportschool. Vanwege zijn inzet en enthousiasme is hij snel gegroeid als karateka, waar hij inmiddels zijn 1e dan in heeft. Na een tijd begon Patrick als sempai (assistent leraar) met het geven van karatelessen aan kinderen. Intussen is hij als volwaardig sensei verantwoordelijk voor de jeugdgroep op maandag en donderdag.

KaratedemoBaarlo9nov08-8

karate demonstratie
Karate demonstratie door Patrick Mundt en Matthijs van der Zanden. In het midden Dale Tan.

Assistent leraren

De hoofdleraar wordt ondersteund door assistent leraren die assisteren bij het verbeteren van de techniek van de leerlingen of ze nemen de warming up voor hun rekening.

Sukru Tartan

Sukru traint al sinds de jaren ’90 bij Sport Instituut Dale Tan. Hij heeft een achtergrond in taekwondo – waar hij Nederlands kampioen in is geweest – maar is later overgestapt naar het muay thai. Sukru assisteert bij de thaibokslessen voor volwassenen.

Karate, Thaiboksen, Fitness, Muay Boran, Aikido