Karate

Karate-doKarate is een Japanse verdedigingssport die geschikt is voor jong en oud. In onze sportschool in Venlo wordt lesgegeven aan zowel kinderen als volwassenen en er is zelfs een seniorengroep (55+). Sport Instituut Dale Tan is aangesloten bij de Karate-do Bond Nederland (KBN) en alle lessen worden gegeven door rijkserkende leraren.

Karate-Do betekent letterlijk (weg van de lege hand). Het is dan ook een sport waarbij geen gebruik wordt gemaakt van wapens. De verschillende niveaus worden aangegeven door banden. Je begint bij de witte band en eindigt met de zwarte band. Een nieuwe band kun je halen door examen te doen. Hierbij laat je zien welke technieken je geleerd hebt en hoe goed je deze uit kunt voeren.

karate trap
Karate is ook geschikt voor dames en jeugd

Het meest bekend van karate zijn de kata’s. Dit zijn schijngevechten tegen meerdere tegenstanders. Het is een combinatie van aanvals- en verdedigingstechnieken uit het karate. In ons sportcentrum volgen wij de karatestijl ‘Wado Ryu’. In deze stijl ligt de nadruk op het ontwijken van de tegenstander in plaats van hard blokkeren. Lees hier meer over de geschiedenis en achtergrond van Wado Ryu karate-do.

Lestijden

Jeugd
Maandag: 17:30 – 18:30
Woensdag: 17:30 – 18:30

Volwassenen
Maandag: 19:30 – 20:30
Woensdag: 20:30 – 21:30

Senioren (55+)
Dinsdag: 10:00 – 11:00
Donderdag: 10:00 – 11:00

Kata & kumite training
Zaterdag: 11:00 – 12:00

Karate jeugd bij Sportinstituut Dale Tan in Venlo

Karate voor senioren bij Sport Instituut Dale Tan in Venlo


Kata ‘Niseishi’ door de grondlegger van het Wado karate, Hironori Otsuka

 

Karate, Thaiboksen, Fitness, Muay Boran, Aikido